Ομάδα Νέων CYberSafety Youth Panel 2023-2024 – ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ

Το Σάββατο, 24 Ιουνίου 2023 στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου πραγματοποιήθηκε η ημερίδα έναρξης εργασιών της ομάδας νέων CYberSafety Youth Panel 2023-2024 όπου και παρευρέθηκαν τα μέλη της ομάδας του εργαστηρίου μας, Παντελίτσα Λεωνίδου, Νικόλας Σαλαμάνος και Μιχάλης Σιριβιανός.

Η ημερίδα είχε ως σκοπό την γνωριμία μεταξύ των παλιών και νέων μελών της ομάδας του Υouth Panel αλλά και της γνωριμίας των νέων με το πρόγραμμα CYberSafety, τις δράσεις του, και την εμπλοκή της ομάδας σε αυτό.

Η ομάδα μας έλαβε μέρος στην ημερίδα με σκοπό να γνωρίσει την ομάδα και να εξηγήσει τον ρόλο του Τεχνολογικού Πανεπιστήμιου Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) στις δράσεις του CYberSafety. Επίσης, στα πλαίσια της ημερίδας η διδακτορική φοιτήτρια και ερευνήτρια της ομάδας μας, Παντελίτσα Λεωνίδου, πραγματοποίησε το εργαστήριο με θέμα “Κοινωνικά Δίκτυα και ανήλικοι χρήστες: Κίνδυνοι και προφυλάξεις”.

Κατά το εργαστήριο, τα μέλη της ομάδας είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν για τα διάφορα ρίσκα που εμπεριέχει η ενασχόληση με τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης, και πως μπορούν να προστατευτούν από αυτά. Στο τέλος του εργαστηρίου, έγινε ενημέρωση για την ανάπτυξη των εργαλείων Cybersafety Family Advice Suite (CFAS) στα πλαίσια του προγράμματος CYbersafety IV.

Τα μέλη της ομάδας Youth Panel κλήθηκαν να δράσουν σαν “Web Designers” και να σχεδιάσουν πως φαντάζονται την ένταξη εκπαιδευτικού υλικού στα εργαλεία CFAS. Με σκοπό να εμπνεύσουν την ομάδα μας στον σχεδιασμό των διεπαφών (interfaces) για τα παιδιά.

Περισσότερες πληροφορίες για τα εργαλεία CFAS:

https://encase.socialcomputing.eu/cfas

Θερμές ευχαριστίες για την ομάδα του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Κύπρου για την καταπληκτική οργάνωση της ημερίδας και την πρόσκληση μας σε αυτή!